Blog
Prečo som sa rozhodla študovať v Anglicku?

Prečo som sa rozhodla študovať v Anglicku?
Kategória:
Vysokoškolské štúdium v zahraničí
Nicole
13.11.2017

Povedzme si úprimne: čo drží teba na Slovensku okrem rodičov?
Lebo okrem nich mi nič nechýba.

Prečo do zahraničia?

Dôvodov bolo viac ako dosť.

O školstve na Slovensku a jeho úrovni sme už všetci čo-to počuli. Už dávnejšie som vedela, že ak sa rozhodnem pokračovať v obohacovaní sa vedomosťami po maturite, na Slovensku to nebude.

Prišli do úvahy okolité štáty. Do Česka sa mi ale veľmi nechcelo ísť. Po nemecky viem málo na to, aby som si trúfla na Viedeň. Maďarsko ani neprišlo do úvahy, aj napriek tomu, že po maďarsky viem.

Takáto zúfalá som chodila po všetkých veľtrhoch vysokých škôl. Postupne som si všimla, že čoraz viac času som trávila pred stánkom Interstudy, lebo najviac spĺňal moje kritériá.


Prečo Anglicko?

Interstudy bola veľmi dobrá voľba, lebo veľkú časť „vybavovačiek“ urobia za vás. Prvé plus.

Z celej zemegule sa výber zúžil na tri krajiny: Veľká Británia, Dánsko a Holandsko. Druhé plus, inak by som si v živote nevybrala z toľkých možností.

Holandsko hneď vypadlo z hry, lebo s nemeckým jazykom sa nepriatelím tak, ako by som chcela.

Dánsko bola super možnosť. Štúdium zadarmo, najšťastnejší ľudia na svete, čo viac si želať? Lenže, ja som si zmyslela, že chcem študovať Events Management, a to dánske partnerské univerzity neponúkali. Jedine jedna, ale tam bol odbor spojený so športom a od toho mám veľmi ďaleko.

Ostala mi len jedna krajina: ostrov vedený silnou emancipovanou ženou, zem gentlemanov a čierneho čaju.

Prečo CCCU?

Veľmi jednoducho. V Interstudy som dostala obrovskú hromadu letáčikov, knižiek a katalógov zo škôl, ktoré Events Management majú v ponuke.

Prišla som domov, vysypala som všetko na stôl a začala som papiere preberať.

Hneď ma uchvátila veľká červená kniha. Bolo to viac ako 200 strán odborov, podrobne opísaných, kombinovateľných a bolo tam veľa obrázkov štastných študentov.

Spontánne som si urobila výlet do Canterbury na Open Days.

Štúdium v Anglicku, Canterbury: anglické Benátky
Po dvoch pivách človek nevie, či je v Canterbury alebo v Benátkach

V skratke, mesto je pekné, ľudia sú milí, budem blízko Londýna, blízko mora, žije tu vraj veľa Slovákov (okrem iných národností) a mnoho iných pozitív.

Pokračovala som v spontánnosti a podala som si prihlášku, hneď ma prijali, každý je šťastný.

Pár dobrých dôvodov nakoniec

Stretnete nových ľudí

Klišé, ale je to pravda. Kto by nechcel tráviť dovolenku v Španielsku, pri mori, ubytovaný zadarmo u kamaráta?

Štúdium v Anglicku, študenti

 

Učitelia

Ich priezviská si naozaj nemusím pamätať. Pristupujú k študentom ako k rovnocenným bytostiam, ako ku kamarátom a nepredbiehajú študentov v rade pri bufete.


Samostatnosť

Tu nie je čo dodať, po 3 týždňoch viem sama opraviť vodovodné potrubie.


Kariéra

V životopise to vyzerá veľmi cool.


Jazyky

Zdokonalenie sa v angličtine je jasná vec, ale napríklad so spolubývajúcou z Belgicka sme uzavreli dohodu, že ona mňa naučí niečo po francúzsky, ja ju niečo naučím po slovensky. Bon appétit.


WOW-efekt

Tu je každý unesený z toho, že ste z iného štátu a že je super mať odvahu niečo takéto urobiť. Keď sa (možno niekedy) vrátite na Slovensko, každý bude unesený z toho, že ste študovali v zahraničí.


Kent

1 hodina do Londýna, 3 hodiny do Paríža. Samotný Kent je asi najkrajšia časť Veľkej Británie

Štúdium v Anglicku, mapa Canterbury

Štúdium v Anglicku, White Cliffs v Doveri
White Cliffs v Doveri: menej ako 1 hodina cesty z Canterbury. Miestni k tomuto miestu pristupujú ako my k Tatrám

Najnovšie články blogu

Prečo si vybrať Interstudy?

  • Vyznáme sa v tom, čo robíme, a robíme to radi. Chceme svoje skúsenosti uplatniť vo Váš prospech.
  • Máme pre Vás viac ako 200 starostlivo vyberaných jazykových škôl, desiatky stredoškolských programov v 17 krajinách sveta, a viac ako 50 štátnych univerzít, na ktorých sa už takmer 20 rokov vzdelávajú aj Slováci.
  • Poskytujeme kvalitné poradenstvo a profesionálny servis. Každý pobyt, či už krátkodobý jazykový kurz, akademický rok, stredoškolský výmenný program alebo univerzitné štúdium je pre Vás veľkou investíciou. Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú si vyžaduje práca s ľuďmi a vo svojej práci dbáme na každý detail.  
  • Sme tam, kde sa stretávajú najvýznamnejší aktéri v oblasti medzinárodného vzdelávania. Pravidelne sa zúčastňujeme na konferenciách a workshopoch v zahraničí.
  • Sme vždy krok (alebo niekoľko krokov) pred konkurenciou! Ako prví sme na Slovensku uviedli niekoľko nových možností zahraničného vzdelávania: vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii, DánskuHolandsku, Fínsku a Belgicku, jazykové kurzy v domove učiteľa, americký stredoškolský program s výberom lokality a mnoho ďalších. 
  • Sme nezávislí, svoje partnerské inštitúcie si slobodne vyberáme, so všetkými vzdelávacími inštitúciami a organizáciami máme priamu spoluprácu. Našu ponuku prispôsobujeme potrebám našich klientov a každému poradíme na základe jeho individuálnej situácie.  

Skúsenosti
našich študentov

  • Študovala som na Southampton Solent University odbor Tourism Management with Cruise and Travel Operations. Po skončení štúdia som sa vrátila na Slovensko, VŠ v Anglicku bola skvelá skúsenosť a nikdy som neľutovala, že som sa rozhodla študovať práve tam. Počas štúdia som získala neoceniteľné skúsenosti s prácou v cestovnom ruchu, vždy som však chcela niečo dokázať sama a pevne verím, že sa so svojou firmou presadím na trhu a budem úspešná :)

  • Najväčší prínos vidím v pobyte v medzikulturálnom prostrední, kde dorozumievacím jazykom bola angličtina. Dodalo mi to pocit istoty, obohatilo o slovnú zásobu, zoznámila som sa s ľudmi z rozličných krajín sveta a zdieľala s nimi svoje názory a postoje. Táto skúsenosť ma veľmi obohatila nielen na úrovni jazyka, ale aj ako človeka. Odporúčam :-) Som spokojná s kvalitou štúdia na škole a z ich individuálnym prístupom ku žiakovi (ako klientovi).

  • Bola to výborná skúsenosť. Metóda výučby bola veľmi pútavá, iná ako bežné jazykové kurzy na Slovensku. Za krátky čas som cítila obrovský progress, myslím že toto by som doma nedosiahla ani za rok. A je to najmä vďaka spojeniu výučby na škole s okamžitým použitím v praxi, v reálnom živote. Odteraz si namiesto letnej pobytovej dovolenky na pláži budem vyberať učenie jazyka na nejakom zaujímavom mieste na svete.

  • Prostredníctvom agentúry InterStudy som odišiel do Londýna a začal svoje bakalárske štúdium. Vďaka štúdiu v zahraničí sa mi v nasledujúcom roku podarilo dostať na jednu z najprestížnejších škôl na svete, London Business School, kde som vyštudoval Masters in Management. Odísť študovať do zahraničia bolo určite výborné rozhodnutie.

  • Jazykový pobyt v Málage bol tou najlepšou voľbou, akú som mohla toto leto urobiť a neľutujem ani sekundu, čo som tam strávila. Jednak mi pomohol v rozprávaní, mala som vynikajúcu rodinu a po druhé som viac samostatnejšia a určite som vďačná za túto skúsenosť. Bola som so všetkým veľmi spokojná. V budúcnosti sa do školy Málaga Sí určite chcem vrátiť.

  • Vďaka InterStudy som sa dostal na vysokú školu vo Veľkej Británii hneď po skončení gymnázia. Na University of Bedfordshire, severne od Londýna, som tri roky študoval informatiku a robotiku. Na magisterské štúdium som sa potom prihlásil v Škótsku na University of Edinburgh. Tu sa mi naskytla príležitosť pokračovať v štúdiu ako PhD na jednej z popredných univerzít vo svete a pracovať na výskume v oblasti robotiky na národných a európskych projektoch.

  • Pobyt mi dodal istotu pri konverzácii v anglickom jazyku, ktorá mi pri rozhovoroch tak veľmi chýbala. Naštartoval aj moju chuť pokračovať v učení ďalej, aby som mohol postupne moje "anglické puzzle" dopĺňať. Mám z tohto prázdninového kurzu veľmi dobrý pocit a hlavne zo seba.

Naše katalógy si môžete stiahnuť v elektronickej podobe, alebo Vám ich môžeme zaslať bezplatne na Vašu poštovú adresu.
Kontaktujte nás telefonicky alebo prostredníctvom krátkeho formulára, aby sme si na stretnutie s Vami mohli vyhradiť dostatok času.
stačí pár krokov a ľahko zistíte cenu vybraného jazykového kurzu a ďalších požadovaných služieb
Súhlásim
„Tento súhlas máte právo kedykoľvek odvolať. Takisto máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely priameho marketingu vrátane profilovania.“

Gajova 4 (5. poschodie)
811 09 Bratislava

Tel.: +421 2 5262 2611
  +421 2 5262 2612
E-mail: info@interstudy.sk