Blog
Pošlite vaše dieťa do zahraničia už v januári

Pošlite vaše dieťa do zahraničia už v januári
Kategória:
Stredoškolské štúdium v zahraničí
InterStudy
19.06.2019

Je málo vecí, za čo vám budú vaše deti vďačnejšie ako za kvalitné vzdelanie. Materinský jazyk už často na uplatnenie nestačí a čím ťažšie sa vyslovujú mená škôl a kurzov v životopisoch, tým budú pre zamestnávateľov atraktívnejšie. Študijný pobyt v zahraničí už počas strednej školy dá dieťaťu náskok.

Rok sa však môže zdať pre mnohých pridlhý. Niektorí by ho ani nestihli absolvovať – vo štvrtom ročníku už študentov často zamestnávajú starosti s prijímacími skúškami na vysoké školy.

Na strednú školu v zahraničí sa však dá nastúpiť aj v januári a skrátiť tým čas odlúčenia iba na polrok. Pre mnohých rodičov je táto možnosť dokonca lákavejšia ako výber celoročného pobytu.

Patríte k nim aj vy? Pozrime sa na výhody z viacerých uhlov:

Samostatnosť - cesta k dospelosti

Polrok strávený v zahraničí naučí vaše dieťa, že aj keď je mimo váš dozor, stále má povinnosti.

Kým u nás sa často pozerá na stredoškolákov ako na deti, britské školy ich berú ako skoro dospelých ľudí, ktorí sú sami zodpovední za svoj denný režim a prípravu.

Ich školský systém vzdelania precvičuje analytické a verbálne schopnosti. Vaše dieťa sa bude musieť na hodiny pripravovať samostatne a čakajú ho rôzne skupinové a individuálne projekty. Dohliada naňho tútor, ktorý sa ho snaží správne usmerniť.

Je to výborný spôsob, ako ho pripraviť na vysokoškolský režim a nechať ho užívať si aj jeho koníčky, na ktoré často dostane priestor formou krúžkov v rámci rozvrhu.

Pobyt v zahraničí, Lucia

Príde vám slovenský školský systém zastaraný? Súhlasí s vami aj zahraničie

Slovenskí žiaci dosahujú plošne zlé výsledky z medzinárodných testov, ktoré sa snažia preveriť ich praktické zručnosti. Často im robí problém práca s textom či logické myslenie.

Tieto alarmujúce zistenia klopú na dvere každého rodiča, ktorý sa strachuje o budúcnosť svojej ratolesti. Otázka, či je vaše dieťa dostatočne pripravené dostať sa na dobrú školu, je na mieste.

Z pobytu v zahraničí sa naučí sa pozerať na svet inými očami a riešiť problémy aj alternatívnymi spôsobmi. Je totiž dôležitejšie vedieť používať hlavu na vyriešenie problému ako odrecitovať poučku či rovnicu.

Cestovanie počas školy v zahraničí

Nevymešká toho až tak veľa ani doma

Ak nerátate s tým, že by vaše dieťa dokončilo strednú školu v zahraničí, treba myslieť na rozdielové skúšky, ktoré po študijnom pobyte mimo Slovenska nasledujú.

Absolvovať ich po polroku absencie je určite jednoduchšie, ako v prípade, keď dieťa strávi v zahraničí celý rok. Ak ide o polrok, niektoré školy dokonca umožňujú pokračovať aj bez nich. A toto je výhoda, ktorú sa naozaj oplatí zvážiť.

Pre získavanie sebavedomia je potrebný priestor

Stredoškolské roky sú časom pre hľadanie identity a zdolávanie prvých prekážok. Je však veľmi ľahké skĺznuť do toho, aby sme problémy svojich detí riešili za nich my, rodičia. Je nám ich predsa ľúto, chceme pre nich to najlepšie a na ich trápenie sa nevieme dlho pozerať.

Je to však vždy to najlepšie, čo pre nich môžeme urobiť?

Na študijnom pobyte v zahraničí dostane priestor vyskúšať si svoje schopnosti a vlastnú hlavu. Nebude na to, samozrejme, úplne samo, ale naučí sa robiť rozhodnutia za seba, narábať so svojím časom, rozmýšľať nad cenami v pomere k vreckovému a okúsi, aké to je byť mimo domova.

Ocitne sa v novom kultúrnom prostredí, spozná nových ľudí a rozšíri si svoje obzory. Investícia vo forme vašej dôvery sa pravdepodobne mnohonásobne vráti formou osobnostného rastu – stačí mu dopriať potrebný priestor.

Stret kultúr počas strednej školy v zahraničí

Keď ide o pobyt v zahraničí, dôverujte skúsenostiam

Poslať svojho tínedžera do neznámej krajiny, do neistých podmienok či dokonca za oceán, je ťažké. Vidíme to pri každej rodine a máme pred tými obetavými rodičmi, ktorí vykročia do neznáma, veľký rešpekt.

Naším poslaním je tento proces uľahčiť, aby ste sa vy cítili v čo najväčšej pohode a bez zbytočných stresov. Vyše dvadsať rokov preto zbierame skúsenosti a zdokonaľujeme svoje služby, aby ste sa nemuseli báť svojim deťom dopriať dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnú.

TU nájdete informácie o možnostiach študijných programov a krajiny, kde môže vaše dieťa vycestovať. Radi vás privítame aj na osobnom stretnutí, kde vás podrobne prevedieme všetkými potrebnými krokmi a zodpovieme akékoľvek vaše otázky. Neváhajte nás kontaktovať už dnes, miesta na najobľúbenejších školách sa napĺňajú rýchlo.

Najnovšie články blogu

Prečo si vybrať Interstudy?

  • Vyznáme sa v tom, čo robíme, a robíme to radi. Chceme svoje skúsenosti uplatniť vo Váš prospech.
  • Máme pre Vás viac ako 200 starostlivo vyberaných jazykových škôl, desiatky stredoškolských programov v 17 krajinách sveta, a viac ako 50 štátnych univerzít, na ktorých sa už takmer 20 rokov vzdelávajú aj Slováci.
  • Poskytujeme kvalitné poradenstvo a profesionálny servis. Každý pobyt, či už krátkodobý jazykový kurz, akademický rok, stredoškolský výmenný program alebo univerzitné štúdium je pre Vás veľkou investíciou. Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú si vyžaduje práca s ľuďmi a vo svojej práci dbáme na každý detail.  
  • Sme tam, kde sa stretávajú najvýznamnejší aktéri v oblasti medzinárodného vzdelávania. Pravidelne sa zúčastňujeme na konferenciách a workshopoch v zahraničí.
  • Sme vždy krok (alebo niekoľko krokov) pred konkurenciou! Ako prví sme na Slovensku uviedli niekoľko nových možností zahraničného vzdelávania: vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii, DánskuHolandsku, Fínsku a Belgicku, jazykové kurzy v domove učiteľa, americký stredoškolský program s výberom lokality a mnoho ďalších. 
  • Sme nezávislí, svoje partnerské inštitúcie si slobodne vyberáme, so všetkými vzdelávacími inštitúciami a organizáciami máme priamu spoluprácu. Našu ponuku prispôsobujeme potrebám našich klientov a každému poradíme na základe jeho individuálnej situácie.  

Skúsenosti
našich študentov

  • Študovala som na Southampton Solent University odbor Tourism Management with Cruise and Travel Operations. Po skončení štúdia som sa vrátila na Slovensko, VŠ v Anglicku bola skvelá skúsenosť a nikdy som neľutovala, že som sa rozhodla študovať práve tam. Počas štúdia som získala neoceniteľné skúsenosti s prácou v cestovnom ruchu, vždy som však chcela niečo dokázať sama a pevne verím, že sa so svojou firmou presadím na trhu a budem úspešná :)

  • Najväčší prínos vidím v pobyte v medzikulturálnom prostrední, kde dorozumievacím jazykom bola angličtina. Dodalo mi to pocit istoty, obohatilo o slovnú zásobu, zoznámila som sa s ľudmi z rozličných krajín sveta a zdieľala s nimi svoje názory a postoje. Táto skúsenosť ma veľmi obohatila nielen na úrovni jazyka, ale aj ako človeka. Odporúčam :-) Som spokojná s kvalitou štúdia na škole a z ich individuálnym prístupom ku žiakovi (ako klientovi).

  • Bola to výborná skúsenosť. Metóda výučby bola veľmi pútavá, iná ako bežné jazykové kurzy na Slovensku. Za krátky čas som cítila obrovský progress, myslím že toto by som doma nedosiahla ani za rok. A je to najmä vďaka spojeniu výučby na škole s okamžitým použitím v praxi, v reálnom živote. Odteraz si namiesto letnej pobytovej dovolenky na pláži budem vyberať učenie jazyka na nejakom zaujímavom mieste na svete.

  • Prostredníctvom agentúry InterStudy som odišiel do Londýna a začal svoje bakalárske štúdium. Vďaka štúdiu v zahraničí sa mi v nasledujúcom roku podarilo dostať na jednu z najprestížnejších škôl na svete, London Business School, kde som vyštudoval Masters in Management. Odísť študovať do zahraničia bolo určite výborné rozhodnutie.

  • Jazykový pobyt v Málage bol tou najlepšou voľbou, akú som mohla toto leto urobiť a neľutujem ani sekundu, čo som tam strávila. Jednak mi pomohol v rozprávaní, mala som vynikajúcu rodinu a po druhé som viac samostatnejšia a určite som vďačná za túto skúsenosť. Bola som so všetkým veľmi spokojná. V budúcnosti sa do školy Málaga Sí určite chcem vrátiť.

  • Vďaka InterStudy som sa dostal na vysokú školu vo Veľkej Británii hneď po skončení gymnázia. Na University of Bedfordshire, severne od Londýna, som tri roky študoval informatiku a robotiku. Na magisterské štúdium som sa potom prihlásil v Škótsku na University of Edinburgh. Tu sa mi naskytla príležitosť pokračovať v štúdiu ako PhD na jednej z popredných univerzít vo svete a pracovať na výskume v oblasti robotiky na národných a európskych projektoch.

  • Pobyt mi dodal istotu pri konverzácii v anglickom jazyku, ktorá mi pri rozhovoroch tak veľmi chýbala. Naštartoval aj moju chuť pokračovať v učení ďalej, aby som mohol postupne moje "anglické puzzle" dopĺňať. Mám z tohto prázdninového kurzu veľmi dobrý pocit a hlavne zo seba.

Naše katalógy si môžete stiahnuť v elektronickej podobe, alebo Vám ich môžeme zaslať bezplatne na Vašu poštovú adresu.
Kontaktujte nás telefonicky alebo prostredníctvom krátkeho formulára, aby sme si na stretnutie s Vami mohli vyhradiť dostatok času.
stačí pár krokov a ľahko zistíte cenu vybraného jazykového kurzu a ďalších požadovaných služieb
Súhlásim
„Tento súhlas máte právo kedykoľvek odvolať. Takisto máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov na účely priameho marketingu vrátane profilovania.“

Gajova 4 (5. poschodie)
811 09 Bratislava

Tel.: +421 2 5262 2611
  +421 2 5262 2612
E-mail: info@interstudy.sk